Vanliga Frågor

Nedan finner du svaren på några av våra vanligaste frågor.

Vanliga Frågor

För att ansluta till en Windows-server använder ni fjärrskrivbordet som finns på alla Windows-datorer, via ett protokoll som kallas RDP (Remote Desktop Protocol).
För att ansluta till en Linux-server används en SSH-klient, som exempelvis PuTTY. I båda fall ansluter ni mot IP-adressen för er server, och anger användarnamn (som standard är användarnamnet "Administrator" på Windows-VPS:er, och "root" på Linux-VPS:er) och det lösenord ni angav när servern beställdes.
En dedikerad server möjliggör flexibiliteten för klienten att anpassa servern till kundens unika behov för CPU, RAM, diskutrymme och programvara.
Det bästa och mest flexibla systemet är en dedikerad server. Då hyr man en egen server hos oss. Man får då högsta säkerhet, stabilitet samt flexibilitet. Man får en sjukt snabb lösning och du kan skapa denna dedikerade server som du vill med brandväggar, skapa e-postserver, spelserver, lagra alla typer av filer och applikationer.
En dedikerad server kostar mer pengar och kräver mer kunskap, men man får den bästa lösningen för sig och sitt företag med denna form av lösning. Har man affärskritiska webbplatser, så är en dedikerad server helt klart något att titta på, alla skaffar inte denna lösning, men det är helt klart ett bra alternativ!
En virtuell server (VPS, Virtual Private Server) är en isolerad mjukvarubehållare som har ett eget operativsystem och applikationer som om den vore en fysisk dator. En virtuell server agerar sig precis som en fysisk dator och har begränsade (virtuella) resurser tillgängliga som processorer, RAM minne, hårddiskar och nätverksportar.
Ett installerat operativsystem kan inte skilja på en virtuell och en fysisk server (den kan inte ”se” utanför sin behållare). En virtuell server är en ”riktig” server i alla aspekter utom att den delar fysiska resurser med andra virtuella servrar i den virtuella infrastrukturen.
För att enklast komma igång med en dedikerad server bör du veta dina behov noggrant samt ha god kunskap inom serveradministration. Du kan sedan kontakta oss genom att skicka en mail till "[email protected]" så hjälper vi dig att anpassa din konfiguration.
Vi använder ett av världens mest avancerade och marknadsledande DDoS-Skydd, nämligen Path.net. Detta DDoS-Skydd står emot L3-L7 attacker med en bandbredd på upp till 3,5 Tbit/s! Detta är cirka 35 000 gånger mer än den genomsnittlige svenskens uppkoppling.